Agenda

Bij Braakhekke Kunst Kijken Meer

BBKK WINTEREXPOSITIE
Te bezichtigen t/m 10 maart 2018, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.
Cultuurhuus Braakhekke Schoolstraat 6/a te Bathmen.

Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ toont Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring een groepstentoonstelling met werk van ‘De schilders van Atelier IJsseldam.
De exposanten zijn cursisten bij het atelier. De werkstukken zijn gemaakt gedurende het seizoen 2016-2017.
IJsseldam is een initiatief van de kunstenaars en docenten Henk van der Ven en Constance Visser. Sinds 2008 hebben ze een groot, gezamenlijk atelier met een prachtige lichtinval vanuit het noorden, aan de Gashavenstraat in Deventer. Daar geven zij cursussen op gebied van tekenen en schilderen. De activiteiten van IJsseldam zijn terug te vinden op www.ijsseldamdeventer.nl

Naast de groepstentoonstelling toont de Bathmense kunstenares Wilma Meijerink glasobjecten in de vitrines van Braakhekke. Deze objecten zijn tot stand gekomen door glas te fusen en te slumpen, oftewel samen te smelten en te vervormen. www.depottenbakkerij.nl

Music for Hitch Meer

Lezing door drs. Ben Coelman over de wisselwerking tussen beeld en muziek in de films van Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock is zonder twijfel een van de grootste en meest veelzijdige cineasten van de 20ste eeuw. Zijn carriere strekt zich uit van 1925 tot 1975 en in die lange periode produceerde hij meer dan 50 films. Voor zijn beste films werkte de Britse regisseur samen met een aantal gerenommeerde componisten zoals Franz Waxman, Miklas Razsa en Bernard Herrmann. De betrekkingen met deze musici verliepen niet altijd even rimpelloos, maar het resultaat was een aantal meesterwerken waarin muziek en beeld een perfecte combinatie vormen. In de lezing komen een zestal van Hitchcocks romantische, humoristische en soms spannende films uit de periode 1940-1960 uitgebreid aan de orde. Aan de hand van een ruime selectie filmfragmenten, foto’s en muziek wordt een portret geschetst van Hitch als mens en als cineast in relatie tot de andere kunsten, de muziek voorop.

Na zijn universitaire studie geschiedenis doorliep Ben Coelman diverse marketing- en publiciteitsopleidingen. Al op jeugdige leeftijd was hij actief in het amateur-muziekcircuit. Tijdens zijn studietijd en nog vele jaren daarna maakte hij deel uit van diverse (semi-)professionele koren en vocale ensembles. Sinds 1997 is hij verbonden aan de Nederlandse Reisopera te Enschede. Aanvankelijk als hoofd publiciteit en de laatste jaren als manager bureaudramaturgie en educatie. Naast zijn werkzaamheden bij de Nederlandse Reisopera is hij ook werkzaam als adviseur op het gebied van klassieke muziek voor theaters. Hij verzorgt verder jaarlijks vele interviews met kunstenaars, voorbeschouwingen, nagesprekken, concertinleidingen en cursussen op het gebied van opera en muziektheater voor diverse theaters en uiteenlopende gezelschappen in heel Nederland.

De lezing wordt gehouden in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen.
Het aanvangstijdstip is 20.00 uur.
De entree bedraagt 7.00 euro p.p. en is voor BBKK-leden gratis.

Algemene ledenvergadering BBKK Meer

De algemene ledenvergadering van de BBKK wordt gehouden op woensdag 14 maart 2018, van 19.00 tot 19.45 uur in Cultuurhuus Braakhekke, voorafgaand aan de lezing ‘Music voor Hitch’ die om 20.00 uur aanvangt.

De stukken voor de ledenvergadering worden tijdig toegestuurd.

The American Dream Meer

 

The American dream’, Amerikaans realisme (1945-2017)

Kunsthistorica drs.Sophie van Steenderen laat ons het naoorlogse Amerika beleven door de ogen van topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz, Chuck Close en nog vele anderen meer. De werken van deze kunstenaars vormen het vertrekpunt voor een reis langs de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Naast een kunsthistorisch overzicht komen ook de Amerikaanse politiek en sociale bewegingen aan bod. Dat geeft een prachtig beeld van ‘the American way of life’.

De lezing kijkt vooruit op de internationale tentoonstelling ‘The American Dream’, van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018, tegelijkertijd in het Drents Museum Assen en in de Kunsthalle Emden (Duitsland).

Het is voor het eerst dat zo’n uitgebreid visueel overzicht van meer dan 200 werken van naoorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa wordt getoond.

De lezing wordt gehouden in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen.
Het aanvangstijdstip is 20.00 uur.
De entree bedraagt 7.00 euro p.p. en is voor BBKK-leden gratis.

30 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN Meer

Op zaterdag 1 september 2018 wordt voor de 30e keer de Bathmense Kunstmarkt georganiseerd, op De Brink en in en rondom de Bathmense kerk.

DAT WORDT GROOTS GEVIERD

Op deze jubileummarkt zullen ruim 80 kunstenaars werk exposeren in een groot aantal disciplines. De kunstmarkt opent om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Tijdens de kunstmarkt vinden muzikale optredens plaats.

Klik hier om naar de website van de kunstmarkt te gaan.

Deze pagina zal regelmatig worden geactualiseerd.

 

×
MENU