Agenda

Kalender lezingen september 2018 t/m april 2019 Meer

Inmiddels is de kalender vastgesteld voor de BBKK lezingen in de periode september 2018 t/m april 2019.
U kunt navolgende data noteren in uw agenda:

 

  •          Woensdag 19 september 2018;
  •          Maandag 15 oktober 2018;
  •          Maandag 12 november 2018;
  •          Woensdag 12 december 2018;
  •          Maandag 14 januari 2019;
  •          Woensdag 13 februari 2019;
  •          Maandag 11 maart 2019;
  •         Woensdag 17 april 2019.

Op de BBKK website, in ons bulletin en met onze nieuwsbrieven zullen wij u tijdig nader informeren.

Excursie naar The American Dream Meer

De excursie naar het Drents Museum, met rondleiding langs de werken van de tentoonstelling ‘The American Dream’, is het vervolg op de BBKK kunstlezing van 16 april door kunsthistorica drs. Sophie van Steenderen.
Het bezoek aan het Drents Museum toont het naoorlogse Amerika door de ogen van topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz, Chuck Close en nog vele anderen meer.

Het werk van deze kunstenaars geeft een prachtig beeld van ‘the American way of life’, de cultuur en geschiedenis, de Amerikaanse politiek en de sociale bewegingen. Het is voor het eerst dat in Europa, in samenwerking met de Kunsthalle Emden in Duitsland, zo’n uitgebreid visueel overzicht wordt getoond van ruim 200 Amerikaanse naoorlogse figuratieve kunstwerken.

 

PROGRAMMA
11.30 uur: Binnenkomst via de groepsentree, Brink 3
11.45 uur: Rondleiding langs de expositie ‘The American Dream’
13.00 uur: Einde programma, mogelijkheid tot bezoek museum op eigen gelegenheid. Ingang museum:
Groepsentree, Brink 3. Raadpleeg de plattegrond.
Wij vragen u vriendelijk om op tijd aanwezig te zijn.

Parkeren: In parkeergarage Torenlaan (bij het Museum).

Entree museum: 10 Euro en gratis voor Museumkaarthouders. Voor deze expositie geldt een opslag van 2 Euro voor elke bezoeker, te betalen bij aankoop van het entreebewijs.

Reizen per openbaar vervoer:
Trein, station Deventer, spoor 4, vertrek 09.47 uur, aankomst Zwolle 10.11 uur.
Overstappen in Intercity Groningen, spoor 6, vertrek 10.15 uur, aankomst Assen 10.56 uur.

Van het station naar het museum is het 7 minuten lopen.

Per bus naar het museum: bushalte station, platform C, Q-buzz, bus 24, vertrek 11.11 uur.

Uitstappen halte Oostersingel, 11.12 uur en dan nog 2 minuten lopen naar Brink 3.

Men kan zich aanmelden voor deze excursie bij Fanny Pliester, per e-mail: fanny.pliester@gmail.com. Als u per eigen vervoer reist, vermeld dan of u bereid bent desgewenst iemand te laten meereizen. Vermeld dan ook uw telefoonnummer. De excursie gaat door bij tenminste 15 deelnemers.

Bij Braakhekke Kunst Kijken Meer

BBKK VOORJAARSEXPOSITIE

Cultuurhuus Braakhekke Schoolstraat 6/a te Bathmen
Te bezichtigen van 26 maart t/m 09 juni 2018, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur
Opening expositie op zondag 25 maart 2018 om 12.00 uur

Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ toont de BBKK een schilderijentoonstelling met werk van Hans Kerk en zijn dochters Marije en Bernadette.

Hans Kerk: “Je ziet wat je wilt zien en je eigen werkelijkheid is een illusie. Dit zijn twee gedachten van waaruit ik schilder. Het gepresenteerde werk is een doorsnee van hoe mijn dochters en ik dat elk op onze eigen wijze vorm geven”.

Het Kunstbedrijf van Hans Kerk biedt sinds 2006 een breed palet aan activiteiten met een bonte mix van galerie, workshops, lessen, kinderfeestjes, dagbesteding en re-integratie.

30 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN Meer


WEER EEN WAAR KUNSTFEEST OP DE DERTIGSTE BATHMENSE KUNSTMARKT
Uit de Recreatiekrant Bathmen 2018, door Evert van de Weg

Afbeeldingsresultaten voor bathmense kunstmarkt

Als je voor de 30e keer een kunstmarkt organiseert, doe je dat kennelijk goed. Kort na de oprichting van de BBKK wilde men kunst onder meer promoten met een kunstmarkt voor Bathmen en omgeving. Dat is gelukt.

“Ik ben nog niet zo lang de trekker van de Kunstmarkt en was meteen onder de indruk van wat er in de achterliggende jaren is neergezet. En dit jaar voor de 30e keer, zullen de vele bezoekers wederom in Bathmen kunnen genieten van deze kunstmarkt met zijn gezellige sfeertje, op de Brink en in en rondom de Dorpskerk,” zegt Wendela Aspeslagh.

Geen wonder dat veel kunstenaars graag een van de ca 80 plaatsen willen bemachtigen. Daaraan draagt de reputatie, opgebouwd in de voorliggende jaren, in sterke mate bij. Er zijn nu al weer een groot aantal inschrijvingen vanuit het gehele land, waaruit de kunstmarktcommissie kan selecteren.

“Zoals elk jaar”, vervolgt Wendela Aspeslagh, “streven we naar hoge kwaliteit, naar vernieuwing en naar diversiteit van het aanbod. Belangrijk daarbij is dat we er altijd in slagen een goede prijs/prestatieverhouding weten te bewerkstelligen”.

Schilderkunst zal als belangrijke kunstvorm prominent aanwezig zijn in vele gedaantes: olie- acryl en aquareltechniek, in stijlen die variëren van figuratief naar surrealistisch en abstract. Beeldhouwen treft men aan in verschillende technieken: steen, hout, keramiek en brons. Maar ook is er kunst uit glas te bewonderen, kunst van textiel, van papier en van leer. Exposerende kunstenaars geven op verschillende plaatsen demonstraties, kinderen kunnen een mooi mozaïekje maken, er is musettemuziek te beluisteren naast andere muzieksoorten, en als altijd is er een gezellig terras voor een natje en droogje.

“Uiteraard wordt er speciale aandacht besteed aan het dertigjarig bestaan van de kunstmarkt en zal het nabijgelegen Cultuurhuus ook een rol spelen in dit kunstfestijn,” besluit Wendela.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

30e Bathmense Kunstmarkt
zaterdag 1 september 2018
aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur

 

×
MENU