Najaarscursus: De Geschiedenis Van Rusland.

 

Tsaar Nicolaas II

Met het huidige Rusland verkeren we op gespannen voet, en soms lijken we het land maar moeilijk te begrijpen. Waarom steunen ze zo massaal Poetin? Waarom hechten ze zo aan de kwestie Oekraïne? Waarom kussen zij zo hartstochtelijk hun iconen? Hoe verklaar je de tegenstelling tot het banale drinken en het tegelijk dwepen met intellectuele schrijvers? Hoe kon het gebeuren dat een Duitse prinses een van de machtigste tsarina’s werd en hoe komt het dat de Oezbeken zoveel moeite hadden met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie?

In vier boeiende colleges neemt Hans Luiten, journalist en historicus, u mee door de Russische geschiedenis. Een meeslepend verhaal over Tataren, Ivan de Verschrikkelijke, Peter de Grote en Stalin. Maar ook een verhaal over Repin, Tolstoy, Stravinsky, Dostojevski en de geheime kunstcollectie van Savitsky. Met al deze ingrediënten vertelt historicus Hans Luiten u een helder verhaal dat u helpt het land beter te begrijpen.

De Najaarscursus wordt gehouden op dinsdagochtend  31 oktober, 7, 14 en 21 november, van 10.00 tot 12.00 uur, in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen. De cursusprijs bedraagt € 75,00 p.p. BBKK leden betalen € 60,00 p.p.

Men kan zich voor de cursus aanmelden per email aan: fanny.pliester@gmail.com