WEER EEN WAAR KUNSTFEEST OP DE DERTIGSTE BATHMENSE KUNSTMARKT
Uit de Recreatiekrant Bathmen 2018, door Evert van de Weg

Afbeeldingsresultaten voor bathmense kunstmarkt

Als je voor de 30e keer een kunstmarkt organiseert, doe je dat kennelijk goed. Kort na de oprichting van de BBKK wilde men kunst onder meer promoten met een kunstmarkt voor Bathmen en omgeving. Dat is gelukt.

“Ik ben nog niet zo lang de trekker van de Kunstmarkt en was meteen onder de indruk van wat er in de achterliggende jaren is neergezet. En dit jaar voor de 30e keer, zullen de vele bezoekers wederom in Bathmen kunnen genieten van deze kunstmarkt met zijn gezellige sfeertje, op de Brink en in en rondom de Dorpskerk,” zegt Wendela Aspeslagh.

Geen wonder dat veel kunstenaars graag een van de ca 80 plaatsen willen bemachtigen. Daaraan draagt de reputatie, opgebouwd in de voorliggende jaren, in sterke mate bij. Er zijn nu al weer een groot aantal inschrijvingen vanuit het gehele land, waaruit de kunstmarktcommissie kan selecteren.

“Zoals elk jaar”, vervolgt Wendela Aspeslagh, “streven we naar hoge kwaliteit, naar vernieuwing en naar diversiteit van het aanbod. Belangrijk daarbij is dat we er altijd in slagen een goede prijs/prestatieverhouding weten te bewerkstelligen”.

Schilderkunst zal als belangrijke kunstvorm prominent aanwezig zijn in vele gedaantes: olie- acryl en aquareltechniek, in stijlen die variëren van figuratief naar surrealistisch en abstract. Beeldhouwen treft men aan in verschillende technieken: steen, hout, keramiek en brons. Maar ook is er kunst uit glas te bewonderen, kunst van textiel, van papier en van leer. Exposerende kunstenaars geven op verschillende plaatsen demonstraties, kinderen kunnen een mooi mozaïekje maken, er is musettemuziek te beluisteren naast andere muzieksoorten, en als altijd is er een gezellig terras voor een natje en droogje.

“Uiteraard wordt er speciale aandacht besteed aan het dertigjarig bestaan van de kunstmarkt en zal het nabijgelegen Cultuurhuus ook een rol spelen in dit kunstfestijn,” besluit Wendela.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

30e Bathmense Kunstmarkt
zaterdag 1 september 2018
aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur