AANBEVOLEN

Museum MORE Gorssel

VERWACHT. Jan Beutener – Een terugblik op 50 jaar kunstenaarschap.
Tot en met 31 mei 2020 brengt Museum MORE met ruim 70 schilderijen een ode aan het oeuvre van Jan Beutener (1932), de ontdekker van de dingen.
In zijn realisme staat het detail dat hem opvalt centraal.

In Kasteel Ruurlo, de tweede locatie van Museum MORE, staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal

 

 

Museum CODA Apeldoorn

CODA CULTUUR(T)HUIS – INSPIRATIE EN TIPS VOOR THUIS

Komende weken deelt CODA graag virtueel wat helaas even niet fysiek ontdekt kan worden.
We delen werken uit de gloednieuwe tentoonstelling The Future is Female – Love Letters, het werk van Roos Holleman en Idiots uit Animalia, unieke highlights uit onze (sieraden)collectie, verhalen over het Apeldoorn van vroeger en to-do-tips voor thuis. Thuisblijven, we got this!

LALIQUE MUSEUM Doesburg

JUWELEN- EN GLASKUNST VAN RENÉ LALIQUE (1860-1945)
Ook wel de ‘Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst’ genoemd.
Permanent te bezichtigen

KONINKLIJK LICHT – Koninklijke geschenken en lichtontwerpen van René Lalique (1860 – 1945)
Een tentoonstelling in twee delen van 8 december 2019 tot en met 20 juni 2021

Museum de Fundatie Zwolle

CRUX – Vier schilders uit Leipzig
Met CRUX laat Museum de Fundatie bezoekers kennismaken met het werk van Martin Kobe (1973), Mirjam Völker (1977), Robert Seidel (1983) en Titus Schade (1984). Hun wegen kruisten toen zij studeerden aan de beroemde Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig.
Tot en met 05 mei 2020. Locatie: Museum de Fundatie Zwolle

MARTIN ROEMERS – Relics of the Cold War
Martin Roemers (1962) fotografeerde tussen 1998 en 2009 de in verval geraakte fysieke resten van de Koude Oorlog, vanuit de gedachte dat die grimmige periode voorgoed geschiedenis zou zijn.
Tot en met 05 mei 2020. Locatie: Kasteel Het Nijenhuis Heino

Kröller Müller Museum Otterlo

NIET MET ZOVEEL WOORDEN – Kunstwerken uit de collectie van het museum, waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen.
Tot en met 10-05-2020

Rijksmuseum Twenthe Enschede

PICASSO & MATISSE – BEAUTY IS A LINE
In samenwerking met Kunstmuseum Pablo Picasso te Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe werken van Picasso en Matisse, in een dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst.
Tot en met 24-05-2020

 

Mondriaanhuis Amersfoort

TENTOONSTELLING 25 x 25 x 25
Het Mondriaanhuis bestaat 25 jaar! Om dit jubileum te markeren zijn 25 leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh uitgenodigd om speciaal voor deze expositie een werk van 25 x 25 centimeter te maken
T/m 08 maart 2020

Voerman Museum Hattem

IN VERVOERING VAN VOERMAN (1857-1941)
De tentoonstelling schetst de ontwikkeling die Jan Voerman in zijn lange carrière doormaakte, voordat hij zich volledig aan het landschap rondom zijn huis wijdde
Tot en met 12-04-2020

Museum Arnhem

Vanwege de bouw van een nieuwe vleugel zal het museum voor langere tijd gesloten zijn.Volg de voortgang van de bouwwerkzaamheden op de website.

De Kerk powered by Museum Arnhem
In De Kerk organiseert Museum Arnhem tot eind 2020 exposities en activiteiten.
Nu te zien:
CITY LIFE Mensen & de urbane realiteit
Tot en met 17 mei

MUSEUM Dr8888 Drachten

BAUHAUS EN DRACHTEN
De tentoonstelling toont de invloed van Drachten, via kunstenaar Theo van Doesburg, op de iconische Bauhausstijl
Tot en met 29-03-2020

Museum Het Valkhof Nijmegen

UNDER CONSTRUCTION
Anne Wenzel, (Schüttorf, 1972) biedt podium aan de klassieke vrouwenbuste. Van een afstand ogen haar vrouwen gesloten, sterk en ‘beeldschoon’ op een klassieke manier. Maar wie ze nader bekijkt ontdekt hun schaduwkant.
Tot en met 21 juni 2020

Het Noordbrabants Museum ’s Hertogenbosch

BETWEEN TRUTH AND ILLUSION
De Chinese hedendaagse kunstenaar Shao Fan (Beijing, 1964) is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Zijn monumentale werken tonen merendeels dieren, met name het konijn en de haas als hybride wezens tussen mens en dier.
Tot en met 14 juni 2020

Fries Museum Leeuwarden

WIJ VIKINGEN – Sexy piraten van de Noordzee
Het clichébeeld van de ruige, onbehouwen wildemannen die naar zweet stonken, moet worden bijgesteld. Vikingen waren juist heel verzorgd. (Telegraaf)
Tot en met 15 maart 2020

Drents Museum Assen

VIRTUEEL QUARANTAINEVERMAAK

Op deze pagina van onze website vind je verschillende leuke typische Drentse gerechten, een overzicht van de ‘VraaghetDM-video’s’ waarin wij antwoord geven op prangende vragen van onze bezoekers en tips voor leuke workshops om samen thuis te doen.

Groninger Museum

EXPOSITIE WERK ALESSANDRO MENDINI (1931-2019) EN ANDEREN
Kort voor zijn overlijden, dit jaar, selecteerde Mendini, ontwerper van het Groninger Museumgebouw, en de ‘grand old man van het Italiaanse design’, niet alleen tientallen van zijn eigen revolutionaire ontwerpen, maar ook van vele andere kunstenaars en ontwerpers
Tot en met 05-05-2020

Nationaal Glasmuseum Leerdam

50 JAAR GLASAFDELING RIETVELD ACADEMIE
Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, de eerste in Europa en een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld, toont het museum 50 objecten van glaskunstenaars van de Rietveld Academie.
Tot en met 13-04-2020

VERVREEMDEND EFFECT
Een installatie van Koos Buster, Roos Bustek en Gert Brullé in ‘de wachtkamer’, met eigenzinnige vorm- en materiaalkeuze
tot en met 22-03-2020

MEYDAM IN KLEUR
Tijdloze, functionele en kleurrijke ontwerpen van Floris Meijdam (1919-2011)
Tot en met 22-03-2020

Kunstmuseum Picasso Münster

BEAUTY IS A LINE
Das Kunstmuseum Pablo Picasso Münster und das Rijksmuseum Twenthe in Enschede thematisieren in der länderübergreifenden Doppelausstellung „Beauty Is A Line“ die Linie als Gestaltungsmittel in der Kunst der Moderne. Die beiden Museen widmen sich mit Gemälden, Grafiken, Skulpturen, Assemblagen, Filmen, Installationen, Performances und Einrichtungsgegenständen der Schönheit und Funktion der Linie in der Kunst.
Bis zum 24. Mai 2020

Felix Nussbaum Haus Osnabrück

ZEITGENÖSSISCHE KÜNSTLER*INNEN BEGEGNEN FELIX NUSSBAUM
Der Künstler Nasan Tur präsentiert Werke aus der Begegnung mit dem Leben und Werk von Felix Nussbaum. Sie zeigen ältere Arbeiten, die in diesem Rahmen eine neue Aktualität bekommen und neue Arbeiten als Reaktion und Kommentar auf die gegenwärtige Begegnung.
Bis zum 25-11-2020

DIE AKTUELLE SAMMLUNGSPRÄSENTATION
Anhand ausgewählter Themen vermittelt einen konzentrierten Überblick über das künstlerische Schaffen Felix Nussbaums: von den frühen Bildern aus der Berliner Zeit bis zum Spätwerk des Malers, das in seinen letzten Lebensjahren zwischen 1940 und 1944 in Brüssel entstand.
“Wenn ich untergehe – lasst meine Bilder nicht sterben”. FN.

MuseumTV

Bekijk de beste tentoonstellingen van Nederland on demand. Altijd, overal, op één plek.

×
MENU