Agenda

At Flierman exposeert aquarellen Meer

AQUARELLEN VAN AT FLIERMAN

Van 10 februari tot en met 11 april 2020 exposeert de BBKK aquarellen van At Flierman uit Eefde, in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen.
Het geëxposeerde werk bestaat uit stads- en strandgezichten en stillevens.

Flierman was in de leer bij Jacques Marris en bij Marius van Dokkum, waar hij zich bekwaamde in de technieken van aquarel en pastel en de combinatie van beide.
In de loop der jaren heeft hij tal van exposities gehad, waaronder tweemaal in Shrewsbury Engeland, waar de aquarel-techniek heel geliefd is.

De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

De toegang is gratis.

‘DE EMANCIPATIE VAN DE NEDERLANDSE BEELDHOUWKUNST’ Meer

VANWEGE HET CORONAVIRUS IS ONDERSTAANDE LEZING GEANNULEERD

Maandag 13 april 2020
‘DE EMANCIPATIE VAN DE NEDERLANDSE BEELDHOUWKUNST’
Lezing door kunsthistoricus en academiedocent Jaap Nijstad

Nijstad plaatst de beeldhouwkunst in de Lage Landen na de Tweede Wereldoorlog in een internationale context.
Na de aanvankelijke vernieuwingen in de beeldhouwkunst in Nederland (eind 19e /begin 20e eeuw) zet deze tendens zich maar moeizaam voort in de jaren van het interbellum. Na de Tweede Wereldoorlog komt er een werkelijk eigentijdse
beweging op gang. Er ontstaat een autonome beeldhouwkunst, veel minder verankerd in de traditie van de bouwsculptuur, die vrij en ruimtelijk is van geest en die aansluiting weet te vinden bij de grote internationale
beeldhouwkunst.

Tentoonstellingen in musea (stedelijk Museum Amsterdam 1948) en in de openlucht (Sonsbeek 1949) stimuleren een interactie met de Avant-garde uit Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Traditie en experiment staan naast elkaar. Dat is een situatie die tot op de dag van vandaag is blijven voortbestaan. De lezing bestrijkt het tijdvak van de klassiek modernen, zowel uit binnen- als uit buitenland, tot en met de hedendaagse beeldhouwers die in Nederland actief zijn.

Bekende namen die we tegen zullen komen zijn onder meer: Zadkine, Marini, Moore, Laurens, Tajiri, Wolkers, Reijers, Couzijn, Guntenaar en Visser. En natuurlijk is er aandacht voor een aantal vrouwen in de beeldhouwkunst die, zeker in deze periode, op een gelijkwaardige manier deelnemen aan de beroepspraktijk, zoals Van Pallandt, Franzén- Heslenfeld, Blaisse, Bijlo en Zijlstra.

KALENDER LEZINGEN SEPTEMBER 2020 T/M APRIL 2021 Meer

Inmiddels is ook de kalender vastgesteld voor de BBKK lezingen in de periode september 2020 t/m april 2021.
U kunt navolgende data noteren in uw agenda:

• Maandag   14 september 2020
• Woensdag 21 oktober      2020
• Maandag   09 november  2020
• Woensdag 02 december  2020
• Maandag   18 januari       2021
• Woensdag 17 februari     2021
• Maandag   15 maart        2021
• Woensdag 21 april           2021

Op de BBKK website en met onze nieuwsbrieven zullen wij u tijdig nader informeren.

ETALAGEKUNSTROUTE VERPLAATST NAAR AUGUSTUS 2020 Meer

 

VANWEGE HET CORONAVIRUS IS DE ETALAGE KUNST ROUTE VERPLAATST

DE PLANNING VAN DE EVENEMENTPERIODE IS – ONDER VOORBEHOUD – VOORLOPIG BEPAALD:
VAN ZATERDAG 8 TOT EN MET ZONDAG 30 AUGUSTUS 2020.

Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, de BBKK, organiseert van zaterdag 25 april tot en met zondag 17 mei 2020 een EtalageKunstRroute. Een groot aantal ondernemers in de kern van Bathmen heeft (een deel van) de etalageruimte hiervoor beschikbaar gesteld.

Kunstenaars uit Bathmen en omstreken worden uitgenodigd daartoe werk aan te leveren. Als dat een werk iets vertelt over Bathmen, bijvoorbeeld met een dorpsgezicht, is dat mooi, maar verplicht is dat zeker niet. Het staat elke kunstenaar vrij werk naar eigen keuze aan te bieden.
De kunstwerken worden tentoongesteld in de etalages van ondernemers in de kern van Bathmen.

Zowel professionele- als amateurkunstenaars kunnen deelnemen aan de EtalageKunstRoute. Ze kunnen zich aanmelden door het deelnameformulier te downloaden. Klik daarvoor hier.
Het deelnameformulier geeft alle informatie, onder meer over de afmetingen en aantallen te exposeren werk, wanneer en waar de werkstukken kunnen worden geplaatst en opgehaald, etc.

Één week voor de opening kan de EtalageKunstRoute-GIDS worden gedownload, voor een wandeling of fietstocht langs het geëxposeerde werk.

BATHMENSE KUNSTMARKT Meer

BATHMENSE KUNSTMARKT
Zaterdag 5 september 2020

van 10.00 tot 17.00 uur, in en rond de Dorpskerk en op de Brink. Ruim 80 exposanten tonen werk in een groot aantal disciplines.
Mooie kunst van bekende maar ook nieuwe kunstenaars, tegen betaalbare prijzen en dat alles in een gezellige intieme sfeer. En de horecagelegenheden met hun terrassen dragen daar extra aan bij.
Ongeveer 80 kramen gevuld met schilderijen, keramiek, glaskunst, houtsnijwerk, beelden van brons, steen en ijzer, fotografie, klankkunst, textiel, leer, tekeningen, etsen en sieraden van kunstenaars uit alle delen van Nederland.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

×
MENU