Archief

30 JAAR BBKK. Wim Daniëls op visite. Gezellig. Literaire voorstelling door auteur en cabaretier Wim Daniëls Meer

De BBKK is verschillende keren gevraagd in de winterperiode eens wat op de zondagmiddag te organiseren. Dat doen we graag en er is bovendien een mooie aanleiding. Dit jaar viert de BBKK zijn 30e verjaardag.

Wim Daniëls is schrijver van een groot aantal boeken in allerlei genres: informatieve taalboeken, Daniëls woordenboeken, verhalenbundels, jongerenromans, columnbundelingen, enz.
De laatste zes jaar staat hij ook in het theater met theater- en cabaretvoorstellingen. Hij levert ook geregeld bijdragen aan radio- en tv-programma’s, vooral als het zaken betreft die met taal te maken hebben.
Verder presenteert hij op verschillende plaatsen in het land literaire avonden.

In februari 2017 verschijnt een nieuw, opmerkelijk boek van hem, dat over ‘de baarmoeder’ gaat. Hij schreef het samen  met een gynaecoloog. Wim Daniëls is geboren in Aarle-Rixtel, maar woont nu in Eindhoven.

Cultuurhuus Braakhekke, aanvang  14.30 uur.
De toegang voor BBKK-leden is gratis. Niet leden betalen € 7.00 pp.

Het werd een gezellige middag. Braakhekke was tot aan de nok toe gevuld en de toehoorders beloonden Daniels’ conference met een gul en langdurig applaus.

 

30 JAAR BBKK – RICCIOTTI NAAR BATHMEN Meer

ZONDAG 23 JULI KOMT HET RICCIOTTI ENSEMBLE NAAR BATHMEN EN FELICITEERT DE BBKK MET HAAR 30e VERJAARDAG

De felicitatie betreft een muzikaal evenement. Het veertigkoppige ensemble, bestaande uit jonge musici, geeft om 14.00 uur een concert op het plein voor Het Dijkhuis. Daarna volgt een muzikale rondgang door het dorp en besluit Ricciotti om 15.30 uur zijn bezoek met een concert op De Brink.

Het Ricciotti Ensemble werd in 1970 opgericht als straatsymfonieorkest. Men treedt op in binnen- en buitenland. Ricciotti maakte tournees naar onder andere Polen, België, Frankrijk, Spanje, Rusland, Suriname, Zuid-Afrika, Zweden, Portugal Roemenie, Marokko, Curaçao en Ierland. Dit jaar staat Schotland op het programma.

Concerten vinden vrijwel nooit plaats in concertzalen, maar meestal op straat, in tehuizen en gevangenissen of op andere plekken. waar men niet of nauwelijks met muziek in aanraking komt.

Zodra het programma definitief is wordt u geïnformeerd met een nieuwsbrief en via de site.

Klik HIER voor de YouTube registratie van een muzikale ‘circus’ uitvoering.


SCHITTEREND OPTREDEN VAN HET RICCIOTTI ENSEMBLE IN BATHMEN OP 23 JULI 2017

  Foto: Wil Kanis

Ook de muzikale hulde door het Ricciotti ensemble was een hoogtepunt in de viering van het 30 jarig bestaan van de BBKK.
De regen verstoorde weliswaar het optreden op het voorplein van Het Dijkhuis. Men ging daarom naar binnen, waar bewoners en bezoekers in de grote zaal genoten van een medley van Schotse traditionals.

Maar de daarna volgende muzikale rondgang en het slotconcert op de Brink, met medewerking van, jawel, de Bathmense Pipers, voltrokken zich droog, zonnig en onder grote publieke belangstelling.

Ricciotti, bedankt.
En natuurlijk ook de Stichting Midzomerkunstfeesten, in het bijzonder Astrid Pool, Quirine Van Asperen de Boer, Evert van de Weg en Ben Ploeger voor hun inspanningen, en de Gemeente Deventer en de vereniging BBKK voor de ondersteuning van dit unieke evenement.