Archief

‘Exposities tot 2018’ Meer

01-02-2011 tot en met 15 juli 2011. Expositie schilderwerk van Gerrit Weijl
Weijl (1935) heeft gekozen om drie hoofdstromen van zijn werk te presenteren: realisme, abstractie en symboliek/mystiek. Het realisme wordt in de tentoonstelling vertegenwoordigd door IJssellandschappen en door herkenbare stads- en dorpsgezichten, van Deventer en omliggende dorpen. Abstractie past Weijl toe op onderwerpen als planten en bloemen. Kleurrijke, enigszins surrealistische maar even zozeer intrigerende voorstellingen zijn het resultaat. De verbondenheid tussen mens en geloof, zoektocht naar balans brengt Weijl tot uiting in zijn derde hoofdstroom, mystiek/symboliek.

08-09-2011 tot en met 15 juni 2012 wordt werk getoond van Thea Moes-Buis en Harry ter Horst
Op een drietal plaatsen in het Cultuurhuus zijn olieverfschilderijen te zien van Thea Moes-buis en enkele werken van haar leerlingen. Harry ter Horst maakte een serie foto’s van 300 ‘Bathmense luchten’. In twee zalen is een tentoonstelling met een selectie uit dit thema. Verbaas u over grote variatie van kleuren en vormen van de wolken. Vriendelijke wolken, regenwolken maar ook dreigende wolken, zoals voor het hevige onweer op 28 juni 2011.

19-01-2013 tot en met 1 juni 2013. Kunstexpositie van BBKK leden in Cultuurhuus Bathmen
Gerrie Kempers volgt schilderlessen bij Henk Mulder in Holten; ze zegt hierover: “van hem heb ik geleerd om te kijken, oog voor vorm en detail te ontwikkelen, ik werk met olieverf, olieverf luistert”. Jan van Inzen zette zijn eerste schreden op het schilderspad lang geleden, tijdens diensttijd. Nu is hij lid van de schildersgroep Schalkhaar en krijgt hij les van Paula Hondsmerk in Okkenbroek. Zijn technieken zijn divers: pastels, aquarel, soms afgewerkt met pastels en acryl. Corrie Eland werkt sinds 1988 met klei. Na een paar jaar cursus gevolgd te hebben bij Keramiste Mieke Vahl is ze met haar eigen ontwikkeling verder gegaan. Het getoonde werk toont invloeden van architecten als Gaudi en Hundertwasser vanwege de kleurrijke vlakken.

14-09-2013 tot 1 december 1013. Expositie schilderijen van en keramiek van Babet Olde Weghuis en keramiek van Wilma Meijerink
Babet Olde Weghuis, afgestudeerd aan de academie als schilder en docent, reisde ze veel in Azie. Dit is terug te zien in haar schilderijen. Soms door het onderwerp, vaak door de kleuren. “In mijn schilderijen ben ik op zoek naar betekenis, naar de meerwaarde van algemeenheden. Wilma Meijerink woont en werkt in Bathmen. Ze werkt met klei omdat ze daarmee elke vorm kan maken. Kenmerkend zijn de met oxides afgewerkte beelden. Ze stralen een levenszin uit zonder complexen en zetten aan tot fantaseren. Nieuw zijn haar glasobjecten,gemaakt door “glasfusing”.

15-12-2013 tot 14 maart 2014. Liesbeth Sipma en Margot van Marwijk exposeren schilderijen
Liesbeth schildert figuratief, abstract en zeer fijn realistisch. Dieren hebben haar voorkeur. Met heldere en warme kleuren olieverf brengt ze o.a. kikkers tot leven. Naast schilderen gaat haar passie ook uit naar beeldhouwen en werken met klei, waarin de fantasie de vrije hand krijgt. Margot van Markwijk schildert en tekent professioneel vanaf 2008. Na de Kunstacademie in Arnhem (1978-1983) werkte ze 23 jaar als art-director in binnen en buitenland. Haar stijl is warm realistisch. Ze houdt van afwisseling en vrijheid in haar werk, maar houdt consequent vast aan haar persoonlijke stijl.

29-03-2014 tot 1 juni 2014. Vier kunstenaars exposeren
Aan de wanden van de ruimtes in het Cultuurhuus hangen olieverfschilderijen van de 80-jarige Gerrie Tuitert-Wassink en “pen”tekeningen van Jan van der Heide. De vitrines worden gevuld door Heiltjen Veldmaat met glasfusion werken. Els Groosjohan toont beelden gehouwen uit albast en andere steensoorten.

06-09-2014 tot 15-12-2014. Expositie fotografie en keramiek
Twee fotografen, Ilona Hendriks uit Deventer en Ria Blokhuis uit Zeewolde startten hun professionele carrière in 2010, na het afronden van de Fotovakschool. Het vrije werk van Ilona Hendriks uit Deventer toont haar eigen blik op de wereld, gericht op voorwerpen of de omgeving, met verassende details, uitbundige kleur of juist verstilling. Door de portfolio van Ria Blokhuis lopen 3 werkwoorden: Zien, Bewogen, Bewegen. Niet wegkijken, maar haar beelden durven zien, om eenmaal bewogen geraakt zelf in beweging te komen. Keramiste Gerrie Oplaat uit Holten is na een begin in klei, uitgegroeid  tot een veelzijdig kunstenares, die schildert, bronzen beelden maakt en Raku stookt. De kleurmogelijkheden bij Rakustoken intrigeren haar en het werken met de hoge temperaturen maakt het voor haar spannend!

04-04-2015 tot en met 15 juni 2015 Expositie schilderijen van Maud Bakboord en keramiek van 10 leerlingen van beeldhouwster Elly Provoost
Schilderes Maud Bakboord, “De mogelijkheid dat men met verbeelding meer kan zien dan de visuele werkelijkheid was voor mij een openbaring”. Sindsdien is haar creatieve reis niet meer te stoppen. Ze vertaalt woorden, beelden, gedachten en emoties in voornamelijk kleurige acrylwerken. Ze wil de aanschouwer visueel vervoeren en laten mee genieten op deze reis naar een nog kleurrijker wereld. Elly Provoost maakt van haar hobby haar beroep. Naast haar eigen werk geeft Elly alweer zo’n 10 jaar les in beeldhouwen. Tien van haar leerlingen tonen elk een van hun werken. Les geven en kijken naar de resultaten van haar cursisten geeft Elly veel voldoening. Het zien “groeien” van een beeld, juist door er iets af te hakken, leidt telkens tot plezierige verbazing en genieten.

05-09-2015 tot en met 10 december 2015 wordt werk getoond van Wendy Bent, Annelies van Herwijnen, Marjolijn Gravemaker en Marian Stam.
De schilderijen van Wendy Bent ontstaan vanuit een uitgedacht beeld dat tijdens het schilderen kan veranderen. Vaak herkent ze een fase van haar leven die ze blijkbaar onbewust heeft uitgebeeld. Annelies van Herwijnen koos voor het “vrije schilderen” met acryl op doek. Ze laat zich vooral leiden door haar intuïtie en haalt haar inspiratie uit de natuur, vakantie en uit het bezoeken van musea en exposities. Marjolijn Gravemaker is gediplomeerd goudsmid en sieraadontwerpster. Haar voornaamste doel is het maken van een sieraad met eigenheid, door het interpreteren van de stijl en de voorkeuren van haar opdrachtgevers. Marian Stam vlecht met wilgentenen. Ze beschouwt vlechten voor een deel als ambacht die tot kunst wordt, omgezet in mooie originele vormen. Mary Butcher is haar grote inspirator. In het kader van ‘Kunst en Ambacht’, het thema van de Open Monumentendagen 2015, toont de Oudheidkundige Kring Bathmen (OKB) foto’s uit de eigen collectie. Tevens wordt een zestal schilderijen getoond van Frits Volkers, eveneens uit de collectie van de OKB.

15-12-2015 tot en met medio maart 2016
Schilderijen van Marieke Schrijvers.
Ze schildert met acryl, soms met olieverf met gebruik van het paletmes in plaats van de kwast. Ook maakt ze doeken van textiele materialen.
Tekeningen van Henk van Gorssel.
Zijn grote passie voor de stad en haar historie inspireert hem mooie maar ook veel niet meer bestaande plekken in Deventer te vatten in tekeningen. De verdwenen plekken tekent hij na uit oude boeken over Deventer, na verkregen toestemming van de auteurs.
Keramiek van Joop Kok.
Hij werkt voor zijn keramiekobjecten met grove chamotte klei en past verschillende glazuurtechnieken toe.
Gedurende 35 jaar was hij leerkracht in tekenen en handenarbeid in het voortgezet onderwijs.
Hij exposeerde o.a. bij de kunstroute Wilp en in de Bergkerk te Deventer

03-09-2016 t/m 15-12-2016
Keramiek Van Liesbeth Lammers-Callenbach, schilderijen Van Peter Versnel en Marc De Boer en glasfusion kunst van cliënten van Dimence.
Liesbeth Lammers-Callenbach, geboren in Nijkerk en woonachtig in Deventer, was werkzaam als vakleerkracht handvaardigheid. Ze werkt graag met verschillende kleuren klei en brengt ook kleur aan door gebruik van oxides. Liesbeth exposeerde al eerder voor de BBKK en de DAK. Ze stond op de BBKK kunstmarkt in 2013 en 2014.
Dorpsgenoot Peter Versnel, eenmaal gepensioneerd, is gaan schilderen. Hij nam les bij Peter Frans de Graaf, hem leerde te werken vanuit emotie, zowel in kleurgebruik, compositie en onderwerp.
Marc de Boer tekende vroeger weleens wat. Na zijn pensionering begon hij met schilderen. Hij nam les bij Henk Mulder in Holten. Onderwerpen zijn portretten, landschappen en stillevens.
De tentoongestelde werken zijn ontstaan door gekleurd glas samen te smelten. Dit wordt ‘glasfusen’ genoemd. De werken zijn gemaakt door cliënten van Dimence, onder begeleiding van Frank Looman, in het activiteitencentrum Hermann Simon.

02-09-2017 t/m 09-12-2017
Keramiek van Fieke Berkemeier uit Bathmen en werk van de schilders, Ton van Geelen uit Twello en Marjan van der Meulen uit Bathmen.
Fieke Berkemeier (1957) is graag bezig met haar handen, maar ook met haar hoofd. Zij heeft het boetseren ontdekt en voelde zich al snel thuis in de klei. Ze beleeft er veel plezier aan als dat, wat ze voor ogen heeft, uit de klei tevoorschijn komt.. Ze werkt veelal met grove chamotte.
Ton van Geelen, geboren op Curaҫao en woonachtig in Twello, schildert dans en muziek, verleiding en sensualiteit, voortgekomen uit de periode dat hij Nederlandse top dj’s portretteerde. Veel van zijn werk is uitgevoerd in twee zelfontwikkelde stijlen: een vrije stijl die zijn oorsprong kent in Tsjechië en de zogenoemde verzadigde zandlaagtechniek.
Marjan van der Meulen, Bathmen, ontdekte tijdens haar studie Creatieve Therapie in 2000 haar passie voor schilderen. Ze schildert graag met acrylverf en maakt zowel schilderijen als muurschilderingen. Hierbij is een expressieve abstracte stijl te zien, maar ook sfeervol realistisch werk, veelal in opdracht. De laatste jaren speelt ze met het combineren van beide stijlen, die elkaar aanvullen en versterken.

27-03-2017 t/m 20-06-2017
Olieverf schilderijen van Doky Smolders, keramiek van wijlen Elly Westra – van Snik en fotografisch werk van Tjeerd Fekkes.
Doky Smolders.”Graag schilder ik bij klassieke muziek. Meestal werk ik enige maanden aan een schilderij. Laag over laag geeft diepte en uiteindelijk ontstaat een sfeer. Bij voorkeur schilder ik luchten in een landschap. De lucht is ruimte, beweging en schoonheid in vorm, kleur en sfeer. Soms geef ik een mij dierbaar mens weer in mijn landschap”.
Elly Westra – van Snik raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door de mogelijkheden van boetseerklei. Het eerste borstbeeld was van haar moeder, later volgden de kinderen. Haar andere werk bestaat uit zogenaamde luizepoppen, kardinalen en koppen als plantenpotten, waarvan ze de nodige voorbeelden heeft gezien tijdens vakanties in Italië.
Tjeerd Fekkes is al op jeugdige leeftijd met fotograferen begonnen en heeft de ontwikkeling van zwart/wit, naar kleur en dia’s meegemaakt. Er is een duidelijke voorkeur te zien voor cultuur en natuur uit binnen en buitenland. Zoals de doorkijkjes in oude Italiaanse stadjes en de natuur in Kroatië.

02-09-2017 t/m 09-12-2017
Een groepsexpositie “KOEIEN’ ter gelegenheid van de ‘De Internationale Lakenvelderdag’.
De Lakenvelder is een runderras, dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten, om de borst en rug van een verder zwarte of rode koe.
De expositie toont koeien in veel kunstzinnige disciplines. Er zijn geschilderde, getekende, geaquarelleerde, geborduurde en gefotografeerde koeien. Maar ook koeiensieraden, -tassen, -servies en keramische koeien.

Zomerexpositie Braakhekke t/m 25-08-2018 Meer

Atelier Warempel bij Cultuurhuus Braakhekke

Van 14 juni t/m 25 augustus 2018. toont Cultuurhuus Braakhekke een ruime selectie van werk uit Atelier Warempel (Stichting Zozijn).

Warempel is een kunstatelier in Zutphen voor mensen met een verstandelijke beperking. In het atelier zijn twaalf kunstenaars actief. Het werk van de kunstenaars bestaat uit schilderijen, kunstobjecten en toegepaste kunst; bijv. vliegengordijnen, houten huisjes, vazen en mobiles. Een aantal van deze ontwerpen is toegepast op paraplu’s en op klikostickers.

De schilderijen zijn doorgaans kleurrijk en treffend origineel. De onderwerpen komen meestal voort uit de eigen omgeving. Deze directe werkwijze vertaalt zich in een herkenbaar beeld van de leefwereld van de makers. Onbevangen oorspronkelijkheid is hun grote kracht. De begeleiding op Atelier Warempel is erop gericht om die eigenheid naar voren te halen en te versterken.
De expositie is te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A, 7437 AE Bathmen,
tel. 0570 – 542420

Bij Braakhekke Kunst Kijken t/m 1 december 2018 Meer

Zaterdag, 1 september 2018
opening van de BBKK Najaarsexpositie om 11.00 uur
in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A in Bathmen

Onder het motto ’Bij Braakhekke Kunst Kijken’ vindt een groepstentoonstelling plaats van schilderijen, die zijn vervaardigd door leden en/of vrienden van de BBKK.

De exposanten zijn: Liesbeth Sipma, Marieke Schrijvers, Hans en Gemma Schaap, allen uit Bathmen, Nel Wiebes uit Schalkhaar, Paula Hondsmerk uit Okkenbroek en Jan van Inzen uit Deventer.
Er wordt werk getoond in verschillende technieken, als olieverf, acryl en pastel.

De expositie is te bezichtigen van 1 september t/m 1 december 2018, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op de zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.

Men is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van deze groepstentoonstelling, die samenvalt met de 30e Bathmense Kunstmarkt.

BBKK Winterexpositie t/m 11 maart 2019 Meer

BBKK WINTEREXPOSITIE

De BBKK Winterexpositie toont werk van twee bijzondere kunstenaars.

Floor Lieke Linssen is nagelkunstenaar en eigenaar van een nagelstyling studio. Daar leeft ze haar passie voor nagels uit met de draagbare zogeheten ‘salon nail art’. Maar ze creëert ook extremere looks, die niet bedoeld zijn om te dragen, maar om naar te kijken.
Het is kunst op de vierkante centimeter.

Bij Karuna Vasantha zit kunst in haar genen. Ze is een breed geschoolde en georiënteerde alleskunner. Ze tekent en schildert, portretten, abstracte vlakverdelingen en kleurkomposities met behulp van diverse materialen, bewerkt stenen, beoefent numerologie en maakt mandala’s.
De expositie toont een ruime selectie van haar werk.

De expositie duurt t/m 11 maart 2019 en is te bezoeken op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.
De toegang is gratis.

BBKK lente-zomer expositie 2019 Meer

BIJ BRAAKHEKKE KUNST KIJKEN

Vier Bathmense kunstenaars zijn present in de BBKK lente-zomer expositie, van 13 mei t/m 20 juli 2019 in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.

Madelon de la Rive Box toont textiele kunst: wandkleden en spijkerbroekapplicaties achter glas.
Fred Schilders is vertegenwoordigd met een interessante selectie olieverf-schilderijen.
Monique Nuwenhof-de Weerd verrast de bezoekers met een fraaie collectie beeldhouwwerk.
Bertus Satink laat genieten van olieverf-schildererijen, waaronder vier dorpsgezichten.

Op zaterdag 11 mei 2019 om 11.00 uur wordt de expositie geopend. Men is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.
De toegang is gratis.

BBKK zomer-herfst expositie verlengd t/m 23 november 2019 Meer

BIJ BRAAKHEKKE KUNST KIJKEN

Tot en met 23 november 2019 exposeren in Cultuurhuus Braakhekke 

Kathy Jumelet, Den Nul/Olst, heeft haar keramiek opleiding gevolgd in Gouda.
Ze zegt zelf, “dat het hele proces van het werken met de klei, het draaien of handvormen, het decoreren en glazuren, belangrijker voor haar is dan het eindresultaat. Het moet zijn zoals het in haar hoofd is ontstaan. Het is werken aan jezelf”.

 

 

 

 

 

 

Corrie Eland, Deventer, is met een cursus begonnen bij het Kreatief Centrum in Deventer. De gebogen lijn is een herkenningspunt in haar werk , zowel in de vormgeving als in de decoratie: “ik voel me er prettig bij, net zoals ik me prettig voel in landschappen met veel gebogen lijnen: de heuvels van Toscane, Zuid Limburg.

 

 

 

 

 

 

Rien Renema, Deventer, schildert en tekent intrigerende portretten en kleurrijke landschappen, realistisch en abstract, op groot en klein formaat.
Sinds 1992 maakt hij dagelijks één werk.

 

 

 

 

 

 

Te bezichtigen t/m 23 november 2019, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur.

AT FLIERMAN EXPOSEERT AQUARELLEN t/m 23-08-’20 Meer

AQUARELLEN VAN AT FLIERMAN

Tot nader order exposeert de BBKK aquarellen van At Flierman uit Eefde, in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen.
Het geëxposeerde werk bestaat uit stads- en strandgezichten en stillevens. De toegang is gratis.

Flierman was in de leer bij Jacques Marris en bij Marius van Dokkum, waar hij zich bekwaamde in de technieken van aquarel en pastel en de combinatie van beide.
In de loop der jaren heeft hij tal van exposities gehad, waaronder tweemaal in Shrewsbury Engeland, waar de aquarel-techniek heel geliefd is.

HET CULTUURHUUS BRAAKHEKKE EN HET INFOPUNT ZIJN TE BEZOEKEN:

 

  • van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag tot 13.00 uur
  • vanwege de verbouwing van de Foyer is de ingang tijdelijk verplaatst naar de rechter zijkant.
ETALAGEKUNSTROUTE BATHMEN van 01-08-2021 t/m 05-09-2021 Meer

 

BELEEF BATHMEN

Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, de BBKK, organiseert van

zaterdag 1 augustus t/m zondag 6 september 2021

een EtalageKunstRoute

ca 25 kunstenaars exposeren hun werk in de etalages van ondernemers in de dorpskern van Bathmen.

Voor een wandeling of fietstocht langs het geëxposeerde werk kan een routedocument worden gedownload

DOWNLOAD HIER DE FLYER ETALAGEKUNSTROUTE

 

PROGRAMMERING BBKK ACTIVITEITEN 2E HELFT 2021 BBKK activiteiten Meer

DE BBKK ZORGT ER VOOR, DAT DE ACTIVITEITEN WORDEN HERVAT, ZODRA DAT WEER WORDT TOEGESTAAN

LEZINGEN

Ons lezingenprogramma, vanaf september, in het Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen:

 

  • 13-09-2021 – Lezing door Jaap Nijstad, ‘Emancipatie van de Nederlandse beeldhouwkunst’
  • 06-10-2021 – Lezing door Carien Kanters, titel volgt later
  • 08-11-2021 – Lezing door de voormalig Nederlandse ambassadeur in Argentinië ‘Het verdriet van Argentinië’
  • 21-11-2021 – EXTRA lezing (op zondagmiddag) door Herman Pleij, ‘Oefeningen in genot’
  • 08-12-2021 – Lezing door Ko van Dun, ‘BEELDEN tussen HOOP en VREES’

(nadere informatie t.z.t. in het Bulletin en op deze site)

 

BIJ BRAAKHEKKE KUNST KIJKEN

Van 4 september t/m 11 december 2021 exposeert Peter Versnel met schilderijen en Sjoerdje van de Weg met bronzen sculpturen.    

BBKK Zomer – Najaar Expositie Meer

Onder het motto ‘Bij Braakhekke Kunst Kijken’ toont de BBKK in de zomer – najaar expositie bronzen sculpturen van Sjoerdje van de Weg en olieverfschilderijen van Peter Versnel. Beide exposerende kunstenaars zijn woonachtig in Bathmen en lid van de BBKK.

Sjoerdje van de Weg – Bosma (Zwolle 1941) groeide op in een gezin met belangstelling voor kunst. Haar vader was lid van kunstenaarsvereniging Het Palet. Op latere leeftijd begon Sjoerdje beelden uit steen te maken. Daarna startte ze met het boetseren van beelden, die later in brons gegoten worden. Ze heeft enkele jaren les gehad van o.a. Gerrie Blaauw uit Bathmen. Daarna volgde een periode van ruim 10 jaar les bij de Poolse kunstenares Gosia Kalesciak, afgestudeerd aan de Kunstacademie van Warschau. Sjoerdje toont een mooie selectie van recent en ouder werk.

Peter Versnel (Haarlem 1946) werkte 30 jaar als architect, stopte acht jaar geleden en is toen gaan schilderen. De drang om van niets iets te maken was de drijfveer in zijn beroep en vervolgens ook in zijn schilderambitie. Diezelfde kick zoekt en krijgt hij wanneer het lukt om na een eerste houtskool-streep, met verf en kwasten, een boeiend beeld te scheppen. In de acht jaren dat hij schildert, is hij op zoek naar een eigen handschrift en ontdekte dat het minder belangrijk is wat men schildert, maar hoe men schildert. Hij wordt begeleid door de Deventer kunstenaar Peter-Frans de Graaf. Versnel toont in deze expositie verassend werk.

De BBKK expositie in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen, is te bezoeken van 4 september t/m 11 december 2021, op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.

De opening van de expositie vindt plaats tijdens de Bathmense Kunstmarkt, op zaterdag 4 september a.s. om 11.00 uur. Men is van harte welkom.

 

Expositie De ZWABBOD Kunstgenoten Diverse onderwerpen uitgevoerd in uiteenlopende technieken en stijlen. Meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstenaars tonen hun werk in deze eerste expositie van 2022. U kunt genieten van deze expositie tot 23 april van dit jaar. Tijd genoeg om deze kunst te bewonderen van deze deelnemers:

Marleen Witteveen|

Landschappen en bloemen met was en acryl met passie voor portrettekenen.

Wim Enderink|

Trouw aan koeien schilderen met overstap van aquarel naar acrylverf.

Zofia Pieterse|

Schildert met pastel landschapsjaargetijden van de IJsselvallei.

Ans Lettink|

Portretten en modelstudies in hun volle kwetsbaarheid.

Hennie Voskuil |

Een ontdekkingstocht met potlood, pen en verf in priegelwerk.

Jan van der Heiden|

Minutieus gedetailleerde zwart/wit tekeningen en gelaagd in kleur.

Geja Nieuwenhuijs|

Fantasie en realiteit met diverse materialen, onderwerpen en stijlen.

EtalageKunstRoute in Bathmen ONDER HET MOTTO "BELEEF BATHMEN" Vanaf 31 juli a.s. t/m 4 september a.s. de BBKK EtalageKunstRoute 2022. Meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder het motto “Beleef Bathmen” organiseert de BBKK, Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, vanaf 31 juli a.s. t/m 4 september a.s. de BBKK EtalageKunstRoute 2022. In 25 etalages van ondernemers in de kern van Bathmen, tonen 20 professionele- en amateurkunstenaars een gevarieerde verzameling kunstwerken.  

De EtalageKunstRoute kan zowel wandelend als fietsend worden bezocht.

Download hier de brochure met route met plattegrond.

De routebeschrijving is ook af te halen tijdens de duur van de expositie, aan de balie in Cultuurhuus Braakhekke aan De Schoolstraat 6, te Bathmen, op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

 

BBKK zomer expositie Van 7 juli tot 10 september 2022 VAN SCHILDERKUNST TOT SCHADUWWERK EN LICHTVANGERS Meer

 

 

 

Deze zomer expositie is gevarieerd en start op 9 juli a.s. om 11.00 uur. U bent van harte welkom. De expositie is te bezichtigen tot 12 juli tot en met 10 september. Opening op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

 

  • Schilderijen van MARJOLEINE MAESSEN
  • Schaduwwerk en lichtvangers van NOËLLA MOEN
  • Schilderijen van PATRICIA ACHENBACH