Archief

Kunstmarkten tot 2018 Meer

 

De Bathmense Kunstmarkt is een activiteit van de BBKK, Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring. De uitvoering van de kunstmarkt is in handen van de Kunstmarkt-commissie.

De eerste kunstmarkt werd gehouden in 1989 in toen nog Dorpshuis Braakhekke. Van de drie laatst gehouden markten treft u navolgend een korte terugblik aan.

Voor uitgebreide informatie over de Bathmense kunstmarkt, klik hier om naar de website van de kunstmarkt te gaan.

 

2017 – WEDEROM EEN GROOT AANTAL BEZOEKERS

Op zaterdag 2 september 2017 werd de 29ste Bathmense kunstmarkt gehouden op De Brink en in en rondom de kerk. Ruim 80 kunstenaars exposeren hun werk in een groot aantal disciplines. Het is voor de kunstmarktcommissie elk jaar weer een uitdaging om een zo gevarieerd mogelijke kunstmarkt te organiseren.

Men doet dat door telkens een flink aantal nieuwe kunstenaars naar Bathmen te halen, de kwaliteit te bewaken en te zorgen voor een goede prijs-/prestatieverhouding. Zo blijft de kunstmarkt interessant voor bezoekers en voor de deelnemende kunstenaars


2016 – EEN ZONNIGE KUNSTMARKT

De kunstmarkt werd gehouden onder voortreffelijke weersomstandigheden. Over bezoekers niet te klagen. Zij kwamen in groten getale en genoten van het rijke aanbod van kunstdisciplines. De eerste juryprijs ging dit jaar naar Jean Groenendijk uit Lexmond. Wat de jury trof was de eerlijke en robuuste uitstraling van de veelal bronzen beelden van Jean. Vooral met zijn paarden- en stierenbeelden, geeft Jean heel treffend de kracht en stoerheid van deze dieren weer. Jean brengt zijn beelden terug tot de kern van hetgeen hij wil verbeelden. De tweede en derde juryprijs werden uitgereikt aan respectievelijk José Hattink en Charles Michels.


2015 – BATHMENSE KUNSTMARKT VERRASSEND EN SUCCESVOL

De 27e Bathmense Kunstmarkt is een prachtig gevarieerd evenement. Het niveau van de deelnemers was hoog en met 37 nieuwkomers werd het bestaande kunstaanbod verrassend aangevuld. De weergoden waren ons dit jaar, vooral in de ochtend, iets minder gunstig gezind. Dat weerhield kunstminnaars niet in grote getale naar Bathmen te komen.

De Kunstmarkt in Bathmen is een uniek evenement en bekend in Bathmen en de wijde omtrek. Kunstenaars staan graag op deze sfeervolle kunstmarkt door de gezellige ligging, de vele verkopen en het hoge niveau kunst. Door de iets ruimere opstelling van de kramen was er voldoende ruimte om alle werken goed te kunnen bewonderen.
Voor jong en oud is de Kunstmarkt een gezellig evenement met een veelzijdige aanbod, demonstraties, de mogelijkheid voor kinderen om zelf een kunstwerk te maken, live muziek en diverse andere activiteiten.


2014 – OPNIEUW GESLAAGDE KUNSTHAPPENING IN BATHMEN

De Bathmense Kunstmarkt werd zaterdag 6 september voor de 26ste keer georganiseerd. Het was een komen en gaan van enthousiaste bezoekers op de sfeervol ingerichte Brink, rondom en in de kerk. Ruim 80 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland waren hier vertegenwoordigd. Er werd een grote veelzijdigheid van de beeldende kunstvormen gepresenteerd zoals schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken (brons, papierklei, hout, steen), keramiek, glasobjecten, foto’s, sieraden, tassen.

Men was enthousiast over de grote variëteit aan kunstenaars, demonstraties en vernieuwende technieken die zij toepassen in hun werk. Er werd vol bewondering toegekeken hoe An Hong, met haar unieke demonstratie van een speciale Chinese schilderkunstvorm, de binnenkant beschildert van flesjes en glazen bollen. Te zien was ook dat de dichtkunst in combinatie met schilderijen of foto’s zich meer en meer ontwikkelt. Kortom, veel waar te nemen over vernieuwing van kunstvormen en technieken.

Er werd met veel belangstelling geluisterd en gekeken naar de muzikale optredens, zoals het prachtige carillonspel door Jan Achterkamp, a capella zang door Just Because, het muziekduo Matres, de stoere meiden van het kinderkoor uit Bathmen o.l.v. Bert Boverhof en naar de swingende Bigband Apeldoorn.


2013 – BATHMENSE KUNSTMARKT VIERT 25 JARIG JUBILEUM

Op zaterdag 7 september werd het 25-jarig jubileum van de Bathmense Kunstmarkt feestelijk en vooral op ludieke wijze geopend door CdK in Overijssel Ank Bijleveld en de burgemeester van Deventer Andries Heidema. Na de welgemeende openingswoorden maakten zij, onder toeziend oog van de organisatoren van de eerste Bathmense kunstmarkt in 1987, Gerda Drenth en Bert van Beem en vele toegestroomde bezoekers, in een creatieve samenwerking het eerste schilderij voor de Kunsttoren. Dit was het startsein voor de kunstmarkt en de overige activiteiten op en rond de Brink en in en om de Dorpskerk plaatsvonden. Aan de markt werd deelgenomen door 82 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland

Ook de kramen in het speciaal ingerichte ‘kunststraatje’ werden volop bezocht. Hier stond een aantal kunstenaars, die in de afgelopen 25 jaar in Bathmen de jaarlijkse Juryprijs hebben gewonnen. Veel kunstenaars en onder hen ook jonge, veelbelovende kunstenaars proberen in hun discipline vernieuwend en uniek bezig te zijn. De enthousiaste reacties van de bezoekende kunstliefhebbers benadrukten dit; de opmerking “wat zijn hier veel hoogwaardige en bijzondere objecten te vinden” werd diverse malen gehoord. De kunstzinnige en muzikale activiteiten rondom het 25 jarig jubileum werden zowel door de bezoekers als de kunstenaars zelf zeer gewaardeerd. Het gaf een extra feestelijk tintje aan deze prachtige kunstmarkt.

De Bathmense Kunstmarkt is een uniek evenement.

31 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN Meer

31 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN

Op zaterdag 7 september wordt voor de 31 keer de Bathmense kunstmarkt georganiseerd.
,,Ook na 30 jaar mag de Kunstmarkt niet te voorspelbaar worden en moet vooral verrassend blijven.” Dat zegt Wendela Aspeslagh, bestuurslid van de BBKK en voorzitter van de Kunstmarktcommissie. “Dus willen we elk jaar nieuwe kunstenaars een kans geven. Zo zal bijna de helft van de circa 80 exposanten die we een stand kunnen geven, nieuw zijn. Ze moeten daarvoor natuurlijk wel aan onze standaarden voldoen.’’
Eén van de sterke punten van de Bathmense Kunstmarktis de grote variëteit. Er wordt werk getoond in een groot aantal kunstdisciplines als keramiek, schilderkunst, glas, fotografie, sieraden en meer.
Een aantal exposanten zal de kunstvorm die ze bedrijven, in levende lijve demonstreren.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

31e Bathmense Kunstmarkt
zaterdag 7 september 2019
aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur

BATHMENSE KUNSTMARKT – AFGELAST Meer

 

Bathmen, 31 mei 2020

Geachte BBKK-leden en geïnteresseerden,

De organiserende commissie van de Bathmense Kunstmarkt heeft in overleg met het bestuur van de BBKK geconcludeerd, dat onder de huidige omstandigheden het helaas niet mogelijk is om de 32e editie van de kunstmarkt, op zaterdag 5 september 2020 te laten plaats vinden. Teveel onzekerheden en de restricties van dit moment, laten niet toe dat de organisatie van dit jaarlijkse mooie kunstevenement, kan worden uitgevoerd zoals ons voor ogen staat.

Alle ingeschreven kunstenaars zullen wij persoonlijk berichten over dit besluit.

Wij hopen u allen in goede gezondheid op zaterdag 4 september 2021 weer te mogen verwelkomen op onze kunstmarkt!
Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Met vriendelijke groet,

De kunstmarkt commissie,
Mieke Berends (coördinator), Monique Nuwenhof, Annekevan der Feijst en At Flierman.

_____________________________________________________________________________________________________________________________


BATHMENSE KUNSTMARKT

Zaterdag 5 september 2020

van 10.00 tot 17.00 uur, in en rond de Dorpskerk en op de Brink. Ruim 80 exposanten tonen werk in een groot aantal disciplines.
Mooie kunst van bekende maar ook nieuwe kunstenaars, tegen betaalbare prijzen en dat alles in een gezellige intieme sfeer. En de horecagelegenheden met hun terrassen dragen daar extra aan bij.
Ongeveer 80 kramen gevuld met schilderijen, keramiek, glaskunst, houtsnijwerk, beelden van brons, steen en ijzer, fotografie, klankkunst, textiel, leer, tekeningen, etsen en sieraden van kunstenaars uit alle delen van Nederland.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

×
MENU