Archief

Kunstmarkten tot 2018 Meer

 

De Bathmense Kunstmarkt is een activiteit van de BBKK, Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring. De uitvoering van de kunstmarkt is in handen van de Kunstmarkt-commissie.

De eerste kunstmarkt werd gehouden in 1989 in toen nog Dorpshuis Braakhekke. Van de drie laatst gehouden markten treft u navolgend een korte terugblik aan.

Voor uitgebreide informatie over de Bathmense kunstmarkt, klik hier om naar de website van de kunstmarkt te gaan.

 

2017 – WEDEROM EEN GROOT AANTAL BEZOEKERS

Op zaterdag 2 september 2017 werd de 29ste Bathmense kunstmarkt gehouden op De Brink en in en rondom de kerk. Ruim 80 kunstenaars exposeren hun werk in een groot aantal disciplines. Het is voor de kunstmarktcommissie elk jaar weer een uitdaging om een zo gevarieerd mogelijke kunstmarkt te organiseren.

Men doet dat door telkens een flink aantal nieuwe kunstenaars naar Bathmen te halen, de kwaliteit te bewaken en te zorgen voor een goede prijs-/prestatieverhouding. Zo blijft de kunstmarkt interessant voor bezoekers en voor de deelnemende kunstenaars


2016 – EEN ZONNIGE KUNSTMARKT

De kunstmarkt werd gehouden onder voortreffelijke weersomstandigheden. Over bezoekers niet te klagen. Zij kwamen in groten getale en genoten van het rijke aanbod van kunstdisciplines. De eerste juryprijs ging dit jaar naar Jean Groenendijk uit Lexmond. Wat de jury trof was de eerlijke en robuuste uitstraling van de veelal bronzen beelden van Jean. Vooral met zijn paarden- en stierenbeelden, geeft Jean heel treffend de kracht en stoerheid van deze dieren weer. Jean brengt zijn beelden terug tot de kern van hetgeen hij wil verbeelden. De tweede en derde juryprijs werden uitgereikt aan respectievelijk José Hattink en Charles Michels.


2015 – BATHMENSE KUNSTMARKT VERRASSEND EN SUCCESVOL

De 27e Bathmense Kunstmarkt is een prachtig gevarieerd evenement. Het niveau van de deelnemers was hoog en met 37 nieuwkomers werd het bestaande kunstaanbod verrassend aangevuld. De weergoden waren ons dit jaar, vooral in de ochtend, iets minder gunstig gezind. Dat weerhield kunstminnaars niet in grote getale naar Bathmen te komen.

De Kunstmarkt in Bathmen is een uniek evenement en bekend in Bathmen en de wijde omtrek. Kunstenaars staan graag op deze sfeervolle kunstmarkt door de gezellige ligging, de vele verkopen en het hoge niveau kunst. Door de iets ruimere opstelling van de kramen was er voldoende ruimte om alle werken goed te kunnen bewonderen.
Voor jong en oud is de Kunstmarkt een gezellig evenement met een veelzijdige aanbod, demonstraties, de mogelijkheid voor kinderen om zelf een kunstwerk te maken, live muziek en diverse andere activiteiten.


2014 – OPNIEUW GESLAAGDE KUNSTHAPPENING IN BATHMEN

De Bathmense Kunstmarkt werd zaterdag 6 september voor de 26ste keer georganiseerd. Het was een komen en gaan van enthousiaste bezoekers op de sfeervol ingerichte Brink, rondom en in de kerk. Ruim 80 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland waren hier vertegenwoordigd. Er werd een grote veelzijdigheid van de beeldende kunstvormen gepresenteerd zoals schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken (brons, papierklei, hout, steen), keramiek, glasobjecten, foto’s, sieraden, tassen.

Men was enthousiast over de grote variëteit aan kunstenaars, demonstraties en vernieuwende technieken die zij toepassen in hun werk. Er werd vol bewondering toegekeken hoe An Hong, met haar unieke demonstratie van een speciale Chinese schilderkunstvorm, de binnenkant beschildert van flesjes en glazen bollen. Te zien was ook dat de dichtkunst in combinatie met schilderijen of foto’s zich meer en meer ontwikkelt. Kortom, veel waar te nemen over vernieuwing van kunstvormen en technieken.

Er werd met veel belangstelling geluisterd en gekeken naar de muzikale optredens, zoals het prachtige carillonspel door Jan Achterkamp, a capella zang door Just Because, het muziekduo Matres, de stoere meiden van het kinderkoor uit Bathmen o.l.v. Bert Boverhof en naar de swingende Bigband Apeldoorn.


2013 – BATHMENSE KUNSTMARKT VIERT 25 JARIG JUBILEUM

Op zaterdag 7 september werd het 25-jarig jubileum van de Bathmense Kunstmarkt feestelijk en vooral op ludieke wijze geopend door CdK in Overijssel Ank Bijleveld en de burgemeester van Deventer Andries Heidema. Na de welgemeende openingswoorden maakten zij, onder toeziend oog van de organisatoren van de eerste Bathmense kunstmarkt in 1987, Gerda Drenth en Bert van Beem en vele toegestroomde bezoekers, in een creatieve samenwerking het eerste schilderij voor de Kunsttoren. Dit was het startsein voor de kunstmarkt en de overige activiteiten op en rond de Brink en in en om de Dorpskerk plaatsvonden. Aan de markt werd deelgenomen door 82 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland

Ook de kramen in het speciaal ingerichte ‘kunststraatje’ werden volop bezocht. Hier stond een aantal kunstenaars, die in de afgelopen 25 jaar in Bathmen de jaarlijkse Juryprijs hebben gewonnen. Veel kunstenaars en onder hen ook jonge, veelbelovende kunstenaars proberen in hun discipline vernieuwend en uniek bezig te zijn. De enthousiaste reacties van de bezoekende kunstliefhebbers benadrukten dit; de opmerking “wat zijn hier veel hoogwaardige en bijzondere objecten te vinden” werd diverse malen gehoord. De kunstzinnige en muzikale activiteiten rondom het 25 jarig jubileum werden zowel door de bezoekers als de kunstenaars zelf zeer gewaardeerd. Het gaf een extra feestelijk tintje aan deze prachtige kunstmarkt.

De Bathmense Kunstmarkt is een uniek evenement.

31 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN Meer

31 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN

Op zaterdag 7 september wordt voor de 31 keer de Bathmense kunstmarkt georganiseerd.
,,Ook na 30 jaar mag de Kunstmarkt niet te voorspelbaar worden en moet vooral verrassend blijven.” Dat zegt Wendela Aspeslagh, bestuurslid van de BBKK en voorzitter van de Kunstmarktcommissie. “Dus willen we elk jaar nieuwe kunstenaars een kans geven. Zo zal bijna de helft van de circa 80 exposanten die we een stand kunnen geven, nieuw zijn. Ze moeten daarvoor natuurlijk wel aan onze standaarden voldoen.’’
Eén van de sterke punten van de Bathmense Kunstmarktis de grote variëteit. Er wordt werk getoond in een groot aantal kunstdisciplines als keramiek, schilderkunst, glas, fotografie, sieraden en meer.
Een aantal exposanten zal de kunstvorm die ze bedrijven, in levende lijve demonstreren.

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

31e Bathmense Kunstmarkt
zaterdag 7 september 2019
aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur

BATHMENSE KUNSTMARKT 2021 Meer

Mieke Berends over de Bathmense Kunstmarkt 2021.

“Helaas, gedwongen door de maatregelen tegen de Corona-pandemie, moesten wij in 2020 afzien van de organisatie van  onze jaarlijkse kunstmarkt. Dat was een pijnlijk streep door de rekening.

Maar voor het jaar 2021 hebben we, na goed overleg met de Gemeente Deventer, toestemming gekregen om de volgende editie van de Bathmense Kunstmarkt (de 32e), te organiseren op:

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

Daar waren wel wat aanpassingen voor nodig. Zo worden de kramen op De Brink ruimer geplaatst, wordt er geëxposeerd in een zaal van horecaondernemer De Brink Bathmen en zal er op De Brink van een looproute gebruik worden gemaakt.

Niet minder dan 84 kunstenaars zullen hun werk tonen in 9 verschillende disciplines.

Ook aan entertainment is gedacht. Er is een muziekkoepel.

Wij zullen u met genoegen begroeten op 4 september op de Bathmense Kunstmarkt, die begint om 10.00 uur en sluit om 17.00 uur,” aldus Mieke Berends, voorzitter van de Kunstmarktcommissie.

De Bathmense Kunstmarkt heeft een eigen website.
Ga voor uitgebreide informatie naar:  https://kunstmarktbathmen.nl/2016/

Bathmense Kunstmarkt 2022 Kom de kunstmarkt bezoeken in Bathmen Meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 3 september a.s. vindt de 33e kunstmarkt plaats.

De Kunstmarkt is open van 10.00 uur tot 16.30 uur en wordt gehouden op het gehele Kerkplein, op de Brink en in de Dorpskerk. Bezoekers kunnen net zo als vorig jaar een rondje lopen. Ook dit jaar zijn er weer kunstenaars uit het hele land aanwezig onder de ca 85 deelnemers. Van de 85 kunstenaars die gaan exposeren staan 27 kunstenaars voor het eerst in Bathmen.

 

  • Veel verschillende technieken en disciplines zoals schilderijen, beelden, keramiek, fotografie, sieraden, glas, textiel zijn weer te zien. Ook zijn er diverse demonstraties en er is ook een workshop voor jong en oud.
  • Muzikaal wordt alles ondersteund door easy listening muziek, s’ morgens treedt in de muziekkoepel op de Brink het duo Soul Men op, bestaande uit zanger/gitarist Siebren Zijlstra en trompettist Arjan Stam.
  • s’ Middags zal de semi-akoestische band Muziekhandel Droog, bestaande uit vier muzikanten uit de omgeving van Raalte.

Zoals gebruikelijk wordt er ook dit jaar weer een juryprijs beschikbaar gesteld voor de deelnemers met de mooiste kunstwerken en zijn er op en rond de Kunstmarkt in ruime mate hapjes en drankjes te vinden.
De kunstmarktcommissie heeft er alle vertrouwen in dat het ook dit jaar weer een sfeervolle kunstmarkt zal zijn waar veel moois te zien en te horen is.

Zie voor verdere informatie op website www.kunstmarktbathmen.nl