ZONDAG 23 JULI KOMT HET RICCIOTTI ENSEMBLE NAAR BATHMEN EN FELICITEERT DE BBKK MET HAAR 30e VERJAARDAG

De felicitatie betreft een muzikaal evenement. Het veertigkoppige ensemble, bestaande uit jonge musici, geeft om 14.00 uur een concert op het plein voor Het Dijkhuis. Daarna volgt een muzikale rondgang door het dorp en besluit Ricciotti om 15.30 uur zijn bezoek met een concert op De Brink.

Het Ricciotti Ensemble werd in 1970 opgericht als straatsymfonieorkest. Men treedt op in binnen- en buitenland. Ricciotti maakte tournees naar onder andere Polen, België, Frankrijk, Spanje, Rusland, Suriname, Zuid-Afrika, Zweden, Portugal Roemenie, Marokko, Curaçao en Ierland. Dit jaar staat Schotland op het programma.

Concerten vinden vrijwel nooit plaats in concertzalen, maar meestal op straat, in tehuizen en gevangenissen of op andere plekken. waar men niet of nauwelijks met muziek in aanraking komt.

Zodra het programma definitief is wordt u geïnformeerd met een nieuwsbrief en via de site.

Klik HIER voor de YouTube registratie van een muzikale ‘circus’ uitvoering.


SCHITTEREND OPTREDEN VAN HET RICCIOTTI ENSEMBLE IN BATHMEN OP 23 JULI 2017

  Foto: Wil Kanis

Ook de muzikale hulde door het Ricciotti ensemble was een hoogtepunt in de viering van het 30 jarig bestaan van de BBKK.
De regen verstoorde weliswaar het optreden op het voorplein van Het Dijkhuis. Men ging daarom naar binnen, waar bewoners en bezoekers in de grote zaal genoten van een medley van Schotse traditionals.

Maar de daarna volgende muzikale rondgang en het slotconcert op de Brink, met medewerking van, jawel, de Bathmense Pipers, voltrokken zich droog, zonnig en onder grote publieke belangstelling.

Ricciotti, bedankt.
En natuurlijk ook de Stichting Midzomerkunstfeesten, in het bijzonder Astrid Pool, Quirine Van Asperen de Boer, Evert van de Weg en Ben Ploeger voor hun inspanningen, en de Gemeente Deventer en de vereniging BBKK voor de ondersteuning van dit unieke evenement.