EXTRA MEDEDELING!

Op zondag 13 maart vindt van 14:00 tot 16:00 u de lezing “Een onbekende vriend” plaats door Michel Krielaars. Deze lezing gaat over Russische geschiedenis en literatuur.

Het bestuur van de BBKK heeft besloten, ondanks de verdrietige wrede oorlog in Oekraïne, dat de lezing doorgaat.

 

  • Michel Krielaars zegt in de Volkskrant het volgende over: “Je hebt het Rusland van Poetin en het Rusland van Poesjkin.” Michel toont een sympathiebetuiging aan de Oekraïners en legt uit dat veel Russen deze oorlog ook niet willen. Het gaat deze zondagmiddag over cultuur en niet over politiek.

Michel is Rusland correspondent van het NRC, een beter inkijkje in de Russische geschiedenis en literatuur is er bijna niet.

————————————————————————————————————————————————————————

In 2018, ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot, stelde Michel Krielaars de bloemlezing samen, getiteld ‘Een onbekende vriend’, met door hem geschreven inleidingen op de werken van de grote Russische schrijvers van de 19de en begin 20ste eeuw.

Ieder fragment wordt ingeleid door een biografische beschrijving van de desbetreffende auteur. Zo komen alle groten uit de Russische literatuur voorbij, van Poesjkin tot Tolstoj, Dostojewski, Toergenjef, Boenin, Babel en Achmatova.

Michel Krielaars vertelt over zijn favorieten en wordt daarbij begeleid een mezzosopraan en een pianiste, die Russische liederen ten gehore brengen, van Tsjaikovski tot Boelat Okoedjava. Een beter inkijkje in de Russische geschiedenis en literatuur bestaat bijna niet. Want om Rusland te kunnen begrijpen, moet je zijn grote schrijvers lezen.

Michel Krielaars is oud-Ruslandcorrespondent van NRC-Handelsblad en schrijver van de bestseller ‘Het brilletje van Tsjechov’.