De schilderijen van de Weense kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) zijn wereldberoemd en uniek, zijn topwerken herken je uit duizenden. Toch kwamen ook bij deze getalenteerde schilder de ideeën niet uit de lucht vallen. Hij keek om zich heen, naar de Egyptische oudheid, naar mozaïeken uit Ravenna, maar vooral ook naar tijdgenoten. Dat zie je duidelijk in zijn werk, en de wetenschappers van het Van Gogh Museum Amsterdam en het Belvedere museum in Wenen hebben de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar aantoonbare invloeden in het werk van Klimt. Vervolgens zijn voorbeelden daarvan samen met schitterende werken van Klimt in een tentoonstelling samengevoegd.

Dat wordt een feest van kleur en kracht, en van herkenning ! We gaan Klimt zien naast Van Gogh, Rodin , Matisse, Monet, Alma-Tadema, Toorop, Sargent, Whistler en anderen uit zijn tijd.

In de lezing over deze tentoonstelling krijgt U inzicht in leven en werk van Klimt en worden de verbanden tussen de verschillende werken verduidelijkt.

ATTENTIE: AANVANG 19.00 UUR