Wintercursus De Vikingen

Van de 9e tot de 11e eeuw waren de Vikingen in heel noordelijk Europa gevreesde plunderaars. Veel kustplaatsen maar ook plaatsen landinwaarts werden verwoest door de Noormannen of Vikingen uit Scandinavië. Ze kwamen in hun slanke, snelle drakenschepen om zoveel mogelijk te roven.

Ze vormden ook de lijfwacht van de Byzantijnse keizer, koloniseerden IJsland en ontdekten Amerika. Vele Noormannen bleven in Scandinavië, bebouwden hun land en dreven handel. Zij leefden in grote boerderijen. Hun edelen werden onder grote grafheuvels begraven, sommigen met hun schepen erbij.

Zij geloofden in goden als Thor, Odin en Freya. Korte inscripties in het schrift van de Vikingen zijn op veel plekken gevonden: tot in Istanbul.

Cursusdata: De wintercursus wordt gegeven op vier woensdagochtenden op 11, 18, en 25 januari en 1 februari van 10.00 – 12.00 uur.

Locatie: Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a te Bathmen

Cursusprijs: € 60,00 p.p. voor BBKK-leden en € 75,00 voor niet-leden

Inschrijven: per e-mail aan: cursussenbbkk@gmail.com

Docent: Diana de Wild studeerde af als klassiek archeoloog aan de universiteit van Leiden. Zij weet veel over de prehistorie en oude culturen. Zij zal ons op boeiende wijze meenemen met de vele andels- /plundertochten van de Vikingen.