01-02-2011 tot en met 15 juli 2011. Expositie schilderwerk van Gerrit Weijl
Weijl (1935) heeft gekozen om drie hoofdstromen van zijn werk te presenteren: realisme, abstractie en symboliek/mystiek. Het realisme wordt in de tentoonstelling vertegenwoordigd door IJssellandschappen en door herkenbare stads- en dorpsgezichten, van Deventer en omliggende dorpen. Abstractie past Weijl toe op onderwerpen als planten en bloemen. Kleurrijke, enigszins surrealistische maar even zozeer intrigerende voorstellingen zijn het resultaat. De verbondenheid tussen mens en geloof, zoektocht naar balans brengt Weijl tot uiting in zijn derde hoofdstroom, mystiek/symboliek.

08-09-2011 tot en met 15 juni 2012 wordt werk getoond van Thea Moes-Buis en Harry ter Horst
Op een drietal plaatsen in het Cultuurhuus zijn olieverfschilderijen te zien van Thea Moes-buis en enkele werken van haar leerlingen. Harry ter Horst maakte een serie foto’s van 300 ‘Bathmense luchten’. In twee zalen is een tentoonstelling met een selectie uit dit thema. Verbaas u over grote variatie van kleuren en vormen van de wolken. Vriendelijke wolken, regenwolken maar ook dreigende wolken, zoals voor het hevige onweer op 28 juni 2011.

19-01-2013 tot en met 1 juni 2013. Kunstexpositie van BBKK leden in Cultuurhuus Bathmen
Gerrie Kempers volgt schilderlessen bij Henk Mulder in Holten; ze zegt hierover: “van hem heb ik geleerd om te kijken, oog voor vorm en detail te ontwikkelen, ik werk met olieverf, olieverf luistert”. Jan van Inzen zette zijn eerste schreden op het schilderspad lang geleden, tijdens diensttijd. Nu is hij lid van de schildersgroep Schalkhaar en krijgt hij les van Paula Hondsmerk in Okkenbroek. Zijn technieken zijn divers: pastels, aquarel, soms afgewerkt met pastels en acryl. Corrie Eland werkt sinds 1988 met klei. Na een paar jaar cursus gevolgd te hebben bij Keramiste Mieke Vahl is ze met haar eigen ontwikkeling verder gegaan. Het getoonde werk toont invloeden van architecten als Gaudi en Hundertwasser vanwege de kleurrijke vlakken.

14-09-2013 tot 1 december 1013. Expositie schilderijen van en keramiek van Babet Olde Weghuis en keramiek van Wilma Meijerink
Babet Olde Weghuis, afgestudeerd aan de academie als schilder en docent, reisde ze veel in Azie. Dit is terug te zien in haar schilderijen. Soms door het onderwerp, vaak door de kleuren. “In mijn schilderijen ben ik op zoek naar betekenis, naar de meerwaarde van algemeenheden. Wilma Meijerink woont en werkt in Bathmen. Ze werkt met klei omdat ze daarmee elke vorm kan maken. Kenmerkend zijn de met oxides afgewerkte beelden. Ze stralen een levenszin uit zonder complexen en zetten aan tot fantaseren. Nieuw zijn haar glasobjecten,gemaakt door “glasfusing”.

15-12-2013 tot 14 maart 2014. Liesbeth Sipma en Margot van Marwijk exposeren schilderijen
Liesbeth schildert figuratief, abstract en zeer fijn realistisch. Dieren hebben haar voorkeur. Met heldere en warme kleuren olieverf brengt ze o.a. kikkers tot leven. Naast schilderen gaat haar passie ook uit naar beeldhouwen en werken met klei, waarin de fantasie de vrije hand krijgt. Margot van Markwijk schildert en tekent professioneel vanaf 2008. Na de Kunstacademie in Arnhem (1978-1983) werkte ze 23 jaar als art-director in binnen en buitenland. Haar stijl is warm realistisch. Ze houdt van afwisseling en vrijheid in haar werk, maar houdt consequent vast aan haar persoonlijke stijl.

29-03-2014 tot 1 juni 2014. Vier kunstenaars exposeren
Aan de wanden van de ruimtes in het Cultuurhuus hangen olieverfschilderijen van de 80-jarige Gerrie Tuitert-Wassink en “pen”tekeningen van Jan van der Heide. De vitrines worden gevuld door Heiltjen Veldmaat met glasfusion werken. Els Groosjohan toont beelden gehouwen uit albast en andere steensoorten.

06-09-2014 tot 15-12-2014. Expositie fotografie en keramiek
Twee fotografen, Ilona Hendriks uit Deventer en Ria Blokhuis uit Zeewolde startten hun professionele carrière in 2010, na het afronden van de Fotovakschool. Het vrije werk van Ilona Hendriks uit Deventer toont haar eigen blik op de wereld, gericht op voorwerpen of de omgeving, met verassende details, uitbundige kleur of juist verstilling. Door de portfolio van Ria Blokhuis lopen 3 werkwoorden: Zien, Bewogen, Bewegen. Niet wegkijken, maar haar beelden durven zien, om eenmaal bewogen geraakt zelf in beweging te komen. Keramiste Gerrie Oplaat uit Holten is na een begin in klei, uitgegroeid  tot een veelzijdig kunstenares, die schildert, bronzen beelden maakt en Raku stookt. De kleurmogelijkheden bij Rakustoken intrigeren haar en het werken met de hoge temperaturen maakt het voor haar spannend!

04-04-2015 tot en met 15 juni 2015 Expositie schilderijen van Maud Bakboord en keramiek van 10 leerlingen van beeldhouwster Elly Provoost
Schilderes Maud Bakboord, “De mogelijkheid dat men met verbeelding meer kan zien dan de visuele werkelijkheid was voor mij een openbaring”. Sindsdien is haar creatieve reis niet meer te stoppen. Ze vertaalt woorden, beelden, gedachten en emoties in voornamelijk kleurige acrylwerken. Ze wil de aanschouwer visueel vervoeren en laten mee genieten op deze reis naar een nog kleurrijker wereld. Elly Provoost maakt van haar hobby haar beroep. Naast haar eigen werk geeft Elly alweer zo’n 10 jaar les in beeldhouwen. Tien van haar leerlingen tonen elk een van hun werken. Les geven en kijken naar de resultaten van haar cursisten geeft Elly veel voldoening. Het zien “groeien” van een beeld, juist door er iets af te hakken, leidt telkens tot plezierige verbazing en genieten.

05-09-2015 tot en met 10 december 2015 wordt werk getoond van Wendy Bent, Annelies van Herwijnen, Marjolijn Gravemaker en Marian Stam.
De schilderijen van Wendy Bent ontstaan vanuit een uitgedacht beeld dat tijdens het schilderen kan veranderen. Vaak herkent ze een fase van haar leven die ze blijkbaar onbewust heeft uitgebeeld. Annelies van Herwijnen koos voor het “vrije schilderen” met acryl op doek. Ze laat zich vooral leiden door haar intuïtie en haalt haar inspiratie uit de natuur, vakantie en uit het bezoeken van musea en exposities. Marjolijn Gravemaker is gediplomeerd goudsmid en sieraadontwerpster. Haar voornaamste doel is het maken van een sieraad met eigenheid, door het interpreteren van de stijl en de voorkeuren van haar opdrachtgevers. Marian Stam vlecht met wilgentenen. Ze beschouwt vlechten voor een deel als ambacht die tot kunst wordt, omgezet in mooie originele vormen. Mary Butcher is haar grote inspirator. In het kader van ‘Kunst en Ambacht’, het thema van de Open Monumentendagen 2015, toont de Oudheidkundige Kring Bathmen (OKB) foto’s uit de eigen collectie. Tevens wordt een zestal schilderijen getoond van Frits Volkers, eveneens uit de collectie van de OKB.

15-12-2015 tot en met medio maart 2016
Schilderijen van Marieke Schrijvers.
Ze schildert met acryl, soms met olieverf met gebruik van het paletmes in plaats van de kwast. Ook maakt ze doeken van textiele materialen.
Tekeningen van Henk van Gorssel.
Zijn grote passie voor de stad en haar historie inspireert hem mooie maar ook veel niet meer bestaande plekken in Deventer te vatten in tekeningen. De verdwenen plekken tekent hij na uit oude boeken over Deventer, na verkregen toestemming van de auteurs.
Keramiek van Joop Kok.
Hij werkt voor zijn keramiekobjecten met grove chamotte klei en past verschillende glazuurtechnieken toe.
Gedurende 35 jaar was hij leerkracht in tekenen en handenarbeid in het voortgezet onderwijs.
Hij exposeerde o.a. bij de kunstroute Wilp en in de Bergkerk te Deventer

03-09-2016 t/m 15-12-2016
Keramiek Van Liesbeth Lammers-Callenbach, schilderijen Van Peter Versnel en Marc De Boer en glasfusion kunst van cliënten van Dimence.
Liesbeth Lammers-Callenbach, geboren in Nijkerk en woonachtig in Deventer, was werkzaam als vakleerkracht handvaardigheid. Ze werkt graag met verschillende kleuren klei en brengt ook kleur aan door gebruik van oxides. Liesbeth exposeerde al eerder voor de BBKK en de DAK. Ze stond op de BBKK kunstmarkt in 2013 en 2014.
Dorpsgenoot Peter Versnel, eenmaal gepensioneerd, is gaan schilderen. Hij nam les bij Peter Frans de Graaf, hem leerde te werken vanuit emotie, zowel in kleurgebruik, compositie en onderwerp.
Marc de Boer tekende vroeger weleens wat. Na zijn pensionering begon hij met schilderen. Hij nam les bij Henk Mulder in Holten. Onderwerpen zijn portretten, landschappen en stillevens.
De tentoongestelde werken zijn ontstaan door gekleurd glas samen te smelten. Dit wordt ‘glasfusen’ genoemd. De werken zijn gemaakt door cliënten van Dimence, onder begeleiding van Frank Looman, in het activiteitencentrum Hermann Simon.

02-09-2017 t/m 09-12-2017
Keramiek van Fieke Berkemeier uit Bathmen en werk van de schilders, Ton van Geelen uit Twello en Marjan van der Meulen uit Bathmen.
Fieke Berkemeier (1957) is graag bezig met haar handen, maar ook met haar hoofd. Zij heeft het boetseren ontdekt en voelde zich al snel thuis in de klei. Ze beleeft er veel plezier aan als dat, wat ze voor ogen heeft, uit de klei tevoorschijn komt.. Ze werkt veelal met grove chamotte.
Ton van Geelen, geboren op Curaҫao en woonachtig in Twello, schildert dans en muziek, verleiding en sensualiteit, voortgekomen uit de periode dat hij Nederlandse top dj’s portretteerde. Veel van zijn werk is uitgevoerd in twee zelfontwikkelde stijlen: een vrije stijl die zijn oorsprong kent in Tsjechië en de zogenoemde verzadigde zandlaagtechniek.
Marjan van der Meulen, Bathmen, ontdekte tijdens haar studie Creatieve Therapie in 2000 haar passie voor schilderen. Ze schildert graag met acrylverf en maakt zowel schilderijen als muurschilderingen. Hierbij is een expressieve abstracte stijl te zien, maar ook sfeervol realistisch werk, veelal in opdracht. De laatste jaren speelt ze met het combineren van beide stijlen, die elkaar aanvullen en versterken.

27-03-2017 t/m 20-06-2017
Olieverf schilderijen van Doky Smolders, keramiek van wijlen Elly Westra – van Snik en fotografisch werk van Tjeerd Fekkes.
Doky Smolders.”Graag schilder ik bij klassieke muziek. Meestal werk ik enige maanden aan een schilderij. Laag over laag geeft diepte en uiteindelijk ontstaat een sfeer. Bij voorkeur schilder ik luchten in een landschap. De lucht is ruimte, beweging en schoonheid in vorm, kleur en sfeer. Soms geef ik een mij dierbaar mens weer in mijn landschap”.
Elly Westra – van Snik raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door de mogelijkheden van boetseerklei. Het eerste borstbeeld was van haar moeder, later volgden de kinderen. Haar andere werk bestaat uit zogenaamde luizepoppen, kardinalen en koppen als plantenpotten, waarvan ze de nodige voorbeelden heeft gezien tijdens vakanties in Italië.
Tjeerd Fekkes is al op jeugdige leeftijd met fotograferen begonnen en heeft de ontwikkeling van zwart/wit, naar kleur en dia’s meegemaakt. Er is een duidelijke voorkeur te zien voor cultuur en natuur uit binnen en buitenland. Zoals de doorkijkjes in oude Italiaanse stadjes en de natuur in Kroatië.

02-09-2017 t/m 09-12-2017
Een groepsexpositie “KOEIEN’ ter gelegenheid van de ‘De Internationale Lakenvelderdag’.
De Lakenvelder is een runderras, dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten, om de borst en rug van een verder zwarte of rode koe.
De expositie toont koeien in veel kunstzinnige disciplines. Er zijn geschilderde, getekende, geaquarelleerde, geborduurde en gefotografeerde koeien. Maar ook koeiensieraden, -tassen, -servies en keramische koeien.