videoconcert

30 JAAR KUNSTMARKT IN BATHMEN


Op zaterdag 1 september wordt voor de 30 keer de Bathmense kunstmarkt georganiseerd.
,,Ook na 30 jaar mag de Kunstmarkt niet te voorspelbaar worden en vooral verrassend blijven.” Dat zegt Wendela Aspeslagh, bestuurslid van de BBKK en voorzitter van de Kunstmarktcommissie. “Dus willen we elk jaar nieuwe kunstenaars een kans geven. Zo zal bijna de helft van de circa 80 exposanten die we een stand kunnen geven, nieuw zijn. Ze moeten daarvoor natuurlijk wel aan onze standaarden voldoen.’’
Eén van de sterke punten van de Bathmense Kunstmarktis de grote variëteit. Er wordt werk getoond in meer dan tien verschillende kunstdisciplines van keramiek, schilderkunst, glas, fotografie tot sieraden en tassen aan toe. Een aantal exposanten zal de kunstvorm die ze bedrijven, in levende lijve demonstreren.

Een kleine selectie: Jean Groenendijk met zijn prachtige grote beelden uit steen en brons, Anies Ahuluheluw met zijn bijzondere keramiek. In de categorie fotografie mag ex-Bathmense Anthèl Reijnders niet ongenoemd blijven, net als Marina Ruempol uit Deventer. Zandkunstenaar John Brandsen bouwt op de Brink een zandsculptuur. Hij zal een paar dagen voor de Kunstmarkt al beginnen en denkt eraan daarbij ook kinderen in te schakelen.
Kortom, een prachtige presentatie van werken in vele kunstvormen door kunstenaars uit het gehele land en buitenland.

Cultuurhuus Braakhekke is actief betrokken bij de kunstmarkt. De grote trekker in het Cultuurhuus is videokunst van Ewout van Roon uit Eefde. Hij toont audiovisuele ‘videoschilderijen’, begeleid met het welluidende gitaarspel van David Wurczel.

Accordeonist Willem en chansonnière Jolanda zullen de hele dag vrolijke klanken rondstrooien. Het natje en droogje is wederom in goede handen bij onze vrijwilligersploeg. In de ruimtelijke opzet worden enkele aanpassingen gedaan die exposanten en publiek wat meer ruimte geven.
Het wordt een mooie dag

Klik hier om naar de website van de Bathmense Kunstmarkt te gaan.

30e Bathmense Kunstmarkt
zaterdag 1 september 2018
aanvang 10.00 uur, sluiting 17.00 uur

Om het programma te downloaden, klik op PROGRAMMA

Voor meer informatie de videoconcerten, klik op VIDEOCONCERT